Tired af

Image result for sad girl photography

Okay, dah 3 bulan kot aku tak update entry baru.. hehe. Sekarang aku tengah cuti sem, so next sem aku dah sem 5 huhu cepatnya waktu berlalu. Kepada sesiapa yang melawat blog ni dan cbox tak keluar maaf ya. Tak tahu kenapa dia jadi macam tu. Bila kita bukak untuk page owner, link tu dia keluar. I don't know how to fix it. Rasanya dari haritu lagi dia macam problem. So abaikan jela. Boleh tinggal jejak dekat comment box and i will hit you back okay? Kalau ada masa, i will try to fix it asap.

Back to the topic, dalam 3 bulan aku belajar, yes memacam masalah. Macam biasa, student life. Aku tak tahu la aku yang salah ke orang yang salah. But aku tahu diri aku xsalah sebab aku bukan jenis yang suka cari masalah dengan orang kalau orang tak cari masalah dengan aku. Dalam 3 bulan tu, walaupun 3 subjek je belajar tapi stres tu tuhan je tahu. Kadang2 rasa macam taknak belajar dah. Tambah pulak masalah tiba2 kena tuduh reka cerita dekat orang la. Padahal salah sendiri, tapi boleh dia tuduh orang lain plak. Dah kenapa tak tahu. Penat la. Aku ingat zaman uni ni takde manusia yang bertalam, mencuri, pemalas nak mati n sebagainya sebab memasing dah besar matang. Tapi sebenarnya dekat uni la kita akan jumpa manusia yang pelbagai jenis macam tu. Dia curi duit orang tu and aku sendiri yang kena bukan sikit tau, beratus. Sampai sekali tu, RM50 hilang macam tu je. Biasanya dia ambik 10,10 ringgit je. Walaupun aku tahu tu dia, tapi aku still lagi boleh makan, lepak, study dengan dia, tu pun tak bersyukur. Nak jugak cari masalah dengan orang. Boleh pulak dia tuduh kawan baik aku sedangkan kawan baik aku pun jadi mangsa dia. Tak faham.

Dah setahun lebih dekat sana boleh kenal dah orang tu macam mana. Lepas ni kena berhati2 nak rapat dengan orang. Tak boleh nak rapat lebih2 dah. Orang pijak kepala. Sedih pun ada sebab fikir diri ni baik sangat ke sampai orang boleh buat jahat dengan kita dan kita boleh lagi senyum macam takde apa2 berlaku. hmm that's me. I am tired of letting people make me sad, especially when they would never be that sad for me. I'm just tired *sigh

7 comments:

  1. memang waktu terasa cepat , dan saya pun dah nak smester 8 ni, di ujung sudah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yaa jangan lupa visit sini ya jangan lupa like :)
      https://youtu.be/imoEkuuBPjg makasiih

      Delete
  2. waktu study ni la kita akan jumpa orang yg lg teruk, sebab jauh dr parents, ada yg lupa diri.. So whatever it is, tapis betul2.. and masa ni la, kita mainkan peranan as kawan yang baik.. Org buat salah, tegur.. Jgn diamkan diri.. :)

    ReplyDelete

Feel free to add a comment. Thank you!